جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ 22 November 2024
شنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۹
کد خبر: ۶۰۷۶۵
برداشتن هرگام مثبتی به سود مردم و برای پیش‌برد منافع ملی، قطعا تحسین برانگیز است و مهم نیست که در زمان زمام‌داری کدام دولت و به فرمان که رقم خورده است. با همین رویکرد اما، قربانی کردن منافع همین مردم در راستای منافع جناحی، قابل اغماض نیست.

030303

برای مشاهده تصویر باکیفیت روی عکس کلیک کنید

 

سینا جهانی

 

از سرگیری روابط ایران و عربستان سعودی پس از ۷ سال، از عصر روز جمعه ۱۹ اسفندماه، در صدر اخبار رسانه‌ها به چشم می‌خورد. این رویداد، بدون شک بزرگترین دستاوردی است که در طول فعالیت دولت سیزدهم به ثمر نشسته است. مقامات و رسانه‌های کشور حالا این اتفاق را، به درستی، دستاوری مهم و مثبت قلمداد می‌کنند. برخی از این مقامات و رسانه‌ها اما در سال‌های گذشته و در طول فعالیت دولت پیشین، با موضع‌گیری‌های تند از «قطع روابط با عربستان سعودی» استقبال کردند و یا دست‌کم، منسوب به جریانی بودند که تسخیر سفارت سعودی را مغتنم می‌دانستند. این مواضع در مواردی آنقدر آتشین بود که به فکر کسی خطور نمی‌کرد که روزی، امکان عقب‌نشینی از آن‌ها وجود داشته باشد.

 

 

سیاست خارجی ایران، سال‌ها است که توسط جناح‌های سیاسی به گروگان گرفته شده است. به این معنی که هر دستاورد یک دولت در مسایل سیاست خارجی، توسط رقبای جناحی، به شیوه‌ای به چالش کشیده شده است. یک نمونه، توافق برجام در دولت اول حسن روحانی بود که علی‌رغم تمام فوایدی که برای مردم کشور داشت، توسط جناح رقیب «خسارت محض» خوانده شد. در مساله قطع روابط با عربستان سعودی نیز، با نگاهی اجمالی به اظهارات چهره‌های شاخص «اصولگرا» و مقایسه‌اش با اظهارت امروزشان، به این نتیجه می‌رسیم که مواضع‌شان بیشتر در راستای رقابت جناحی بوده تا پایبندی و گرایش به «اصول»!

 

 

برای مثال، «احمد خاتمی» در شهریورماه ۹۵ گفته بود «مردم دستی را که برای آشتی با عربستان دراز شود قطع خواهند کرد». ۶ سال گذشت و حالا، دست‌هایی به میانجیگری چین، توافق از سرگیری روابط را امضا کردند. «سعید جلیلی» نیز در اظهار نظری، عربستان را با کاخ سفید «هم‌شجره» دانسته بود و طبق منطق، از سرگیری روابط با عربستان سعودی، باید برای آقای جلیلی هم‌ارز با آشتی با «هم‌شجره» کاخ سفید باشد. تا این لحظه اما واکنشی از این عضو شورای عالی امنیت ملی به این رویداد دیپلماتیک منتشر نشده است.

 

 

می‌توانیم تصور کنیم که اگر چنین اتفاقی در زمان زمام‌داری دولت پیشین رخ داده بود، واکنش ائمه جمعه و منتسبین به اصولگرایی به آن دقیقا چه بود. کاربران بی‌نام و نشان طرفدار این طیف نیز قطعا از پا ننشسته بودند و فریادهای واویلتاشان فضای مجازی فارسی‌زبان را قبضه کرده بود. تاکید دوباره بر این مساله ضروری است که هردستاوری که به نفع مردم باشد، بدون توجه به وابستگی آمر و عاملش، قابل تحسین است. در این اینفوگرافی اما، تنها محض یادآوری، مواضع چند چهره تاثیرگذار اصولگرا نسبت به قطع روابط ایران و عربیتان سعودی در سال ۹۴ آورده شده است.

برچسب ها:
ارسال نظر
captcha
captcha
نظرات بینندگان
شناس
-
۱۴:۵۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۰
0
آقا اینا زیاد گوه میخورن و زود هم فراموش میکنن.گوه خوردن مال همین روزاست دیگه.منتها اینها خیر سرشون یه خورده غرور بیجا دارن.
پاسخ
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

دادگاه لاهه حکم جلب صادر کرد | نتانیاهو بازداشت می‌شود؟!

چقدر از قطعی برق به خاطر استخراج بیت‌کوین است؟

جزئیات دیدار رئیس جمهور با وزیر خارجه سوریه | پزشکیان: ایران دست از حمایت از دوستان خود برنخواهد داشت

برنامه سپاه تا ۴ سال آینده رسیدن به مدار ۳۶هزار کیلومتری زمین است

قطعنامه حقوق بشری کانادا علیه ایران به تصویب رسید

توصیه می‌کنم کشورهای اروپایی از فرصت گفتگویی که دولت چهاردهم ایجاد کرده، استفاده کنند

گفتگوی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه کشورهای عضو شورای حکام آژانس

اوکراین برای نخستین بار با موشک دوربرد بریتانیایی «سایه طوفان» خاک روسیه را هدف قرار داد

آمریکا پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس غزه را وتو کرد

شیخ نعیم قاسم: حزب‌الله بر اساس ۲ مسیر میدان و مذاکره عمل می‌کند

رهبری شخصا به دکتر پزشکیان فرمودند با اصلاح قانون تابعیت قهری موافق هستم

مین‌گذاری بایدن سر راه ترامپ در اوکراین

گیر رسایی به ظریف، پچ‌پچ افزایش قیمت انرژی و تجمع معلمان در بهارستان

کلینیک ترک بی‌حجابی به کجا رسید

پیشنهاد سردبیر
زندگی